#1 Notifications off, airplone, do not disturb mode

OK; nimam nikjer dogovorjeno, da bi moral biti ponoči online. Torej lahko ponoči dam telefon na AirPlane mode.

Ugotovim, da med sestanki dobivam kakšen message na Viber, kjer me mami sprašuje kaj je to CVV number na kreditni, pa katero kreditno imam, potem čakam na drugem chatu, kjer sem objavil neko fotografijo koliko mojih družinskih članov mi bo dalo like in se smejalo mojemu gifu, neediness/potrditveni junky:)

OK; to skenslam in ugotovim, da na sestankih tudi drugim stalno nekaj žmiga in piska in prej tega nisem tako pozorno opazil, kot sedaj, ko sem to pri sebi zaznal in ugasnil.

#2 Focus window ter komunikacijski window

Naredim si focus window - 3 ure, npr. od 09 AM do 12 PM imam ali svetovanje klic ali programiranje in takrat načeloma bi rad stvari dokončal in, če me nekdo pokliče bom itak čist focusiran v delo pa bulim v monitor pa poskušam zraven še v glavo stlačit kar mi oseba na drugi strani telefona govori. Multi-tasking mi ne gre.

OK, pavza, potem pa komunikacija. Pokličem, kar je potrebno poklicati. Pošljem, kar je treba poslati. Odgovorim. Pregledam še LinkedIn, Facebook, Freshdesk mails/tickets in done.

Potem grem spet lahko na focus window, npr. od 13:30 PM do 15:30 PM - v normalnih časih. S tem dobim vsak dan precej dober focus izkupiček.

#3 Namesto Wi-fi navadni kabli

Na parih koncih zaznam, da Wi-Fi, mobile pa ostale tehnologijo vplivajo na človeka. OK, preživimo očitno tudi z Wi-Fi, zdej če ga pa lahko ugasnem, pa očitno še toliko bolje. Namesto Wi-Fi kablov imam možnost navadnih UTP kablov v hiši. Na internetnem routerju, npr. jaz imam T-2, se da Wi-fi izklopit.

Če ne znate, lahko pokličete na podporo in naredijo tako, da izklopijo in shranijo nastavitve, da tudi ob restartu/resetu ostane router brez Wi-Fi.

Če nimaš UTP – mrežne kable, lahko kupite mrežni adapter - je odličen za vzpostavitev omrežja tam, kjer ne morete položiti kabla ali vzpostaviti brezžičnega omrežja. Spodaj na sliki paket za 10€ - rabljena zadeva.

Daš v vtičnico in imaš UTP kabel. Testirano pri sebi, deluje čez 1 štuk. TV sicer občasno šteka, internet pa dela lepo.

Wi-fi UTP elektrika
Android offline

#4 Elektrika off

Bolj hard-core je pa, da sem v električno omarico direktno priklopil hladilnik, skrino … karkoli rabim, da stalno deluje. Potem ostalo pa lahko zvečer ugasnem in si elektritko duznem ven ponoči. Zanimiv občutek, ko vidiš, da ponoči nič ne žmiga, pa sveti in tako dalje.

Rezultat

Sestavil sem vsaj že eno 7 sestavljanko:) in več sem s hčerko in sinom, focusirano več z njimi brez telefona v žepu ali roki. Pa pri vas?